Tips voor de eerste schooldag

#1

Hoera! Je kindje mag bijna voor het eerst naar school. Een spannende tijd voor je kindje, maar ook voor jou! Goedgemerkt.nl heeft daarom 7 praktische tips verzameld zodat dit voor jullie een onvergetelijke dag wordt!

#2

Schoolspullen kopen

Maak de eerste schooldag speciaal door samen nieuwe schoolspulletjes te kopen. Koop bijvoorbeeld samen een nieuwe rugzak, mooie broodtrommel en drinkbeker! Met deze voorpret wordt de eerste schooldag extra speciaal!

#3

Kleding uitzoeken

Kies samen de kleding uit waar je kindje zich prettig in voelt, kies uit 3 setjes kleding die lekker zitten. Dat zorgt voor net wat extra zelfvertrouwen tijdens de eerste dagen.

#4

Voorbereiden

Jij, maar ook de juf of meester kan niet overal bij helpen. Zorg er daarom voor dat je kindje dingen zelf kan, zoals het aan het uit doen van de jas of zelf billen afvegen.

#5

Schooltas

Begin ruim op tijd met het verzamelen van alle spullen die mee moeten naar school. In de nieuwe schooltas komt alles wat je kind nodig heeft, bijvoorbeeld eten en drinken voor de lunch en reserve kleding.

#5

Knuffel

Op veel scholen mag het kind op de eerste dagen een knuffel meenemen naar de les! Laat deze kans niet liggen, want een knuffel geeft op de eerste dag een vetrouwd gevoel!

#5

Foto's maken!

Vergeet niet om foto’s te maken op de eerste dag! Dit moment is een mijlpaal voor jou en je kindje, dat moet gefotografeerd worden!

#5

Ga goed georganiseerd naar school!

Voorkom dat de spullen van je kindje niet kwijt of verwisseld raken. Zorg er daarom voor dat alle spulletjes goed zijn gemerkt, bijvoorbeeld de jas, tas, drinkbeker, broodtrommel en het knuffeltje. Zo help je direct de juf of meester, zij zien zo direct welke tas, jas, beker, broodtrommel, schoentje of knuffel bij welk kindje hoort.

Met de handige Schoolpakket zorg je ervoor dat je alles in huis hebt om alle leuke en nieuwe spullentjes van je kindje te merken! zo weer je zeker dat je niks kwijt raakt

Deel de beste labeltips & trucks met je vrienden

Volg ons
Copyright © , Goedgemerkt - Alle rechten voorbehouden
Niets uit deze website mag worden gekopieerd, opgeslagen en/of worden verspreid zonder schriftelijke toestemming van Goedgemerkt