Klaar voor de eerste schooldag!

Klaar voor de eerste schooldag!
Bezig met laden... 80 view(s)

Klaar voor de eerste schooldag!


Misschien is jouw kindje al wel helemaal klaar voor school en staat hij of zij al de trappelen om EINDELIJK naar school te mogen: nieuwe vriendjes maken en allerlei leuke dingen leren van een lieve meester of juf. Een ding is zeker: veel mama’s en papa’s zijn er nog niet klaar voor. Wat enorm spannend! Wees gerust.. “het komt wel goed schatje”.

Het is oké om zenuwachtig te zijn voor de eerste schooldag

Heb je een kindje die het allemaal wel heel spannend vind? Hé, dit is zeker niet gek.. het is oké! Het is aan jou als ouder om te zorgen dat jullie er helemaal klaar voor zijn en om van dit spannende moment iets leuks te maken.

Neem samen een kijkje bij de school

Jullie kunnen bijvoorbeeld samen alvast voorbereidingen treffen voor het “naar school gaan”. Ga bijvoorbeeld voor het zo ver is al vaker met jouw kindje naar de school toe. Natuurlijk hoef je niet naar binnen, maar gewoon eens een kijkje bij het hek in de pauzetijd, met al die andere lachende en spelende kindjes op het plein. Of misschien vangen jullie ook al wel een glimp op van een groepje lieve juffen en meesters die ook op het schoolplein staan.

De allerleukste spullen voor mee naar school

Iets wat bijvoorbeeld al heel leuk is van het naar school gaan is de mooie spulletjes die ze uit mogen zoeken. Een mooie nieuwe rugzak, een lunchbox, beker, fruitbakje, gymkleding en misschien staat er nog wel veel meer op jullie lijstje! Maak hier een momentje van: ga samen op zoek naar de allerleukste spulletjes.

Alles merken met naam

De juffen en meesters zullen jou enorm dankbaar zijn wanneer je jouw kindje goed voorbereid de klas in stuurt. We bedoelen dan niet dat ze al heel wat lesstof onder de knie hebben.. nee zorg dat alle spullen die ze meekrijgen naar school, gemerkt zijn met naam. Dit bespaart hen enorm veel tijd met een zoektocht van de juiste spullen bij het juiste kindje.

Samen naamlabels ontwerpen: leuk en extra herkenbaar!

Bij Goedgemerkt hebben we een ruim assortiment naamlabels. Niet alleen voor op alle spullen als bakjes, bekers, broodtrommels en waterflessen maar ook voor op alle kleding. Ook bijvoorbeeld de rugzak voorzie je eenvoudig van naam met een leuke gepersonaliseerde tassenhanger.

Het leuke van de naamstickers en kledinglabels van Goedgemerkt is dat je ze kunt personaliseren met een herkenbaar icoontje. Ideaal voor de allerkleinste die nog niet kunnen lezen! Door het favoriete icoontje van jouw kindje te kiezen weet hij of zij meteen wat van hem of haar is.

Pak samen de rugtas in voor de eerste schooldag

Pak samen met jouw kindje zijn of haar rugtas in voor de eerste schooldag. Zo is het duidelijk wat van hem of haar is en voelt het al “eigen”. Doe er bijvoorbeeld ook een leuke knuffel in of iets anders waar jouw kindje enorm blij van word. Als het allemaal dan even net wat te spannend is, is er altijd iets vertrouwds bij de hand.

Plan een leuk uitje als beloning

Wordt jouw kindje helemaal blij van bijvoorbeeld een bezoekje aan de kinderboerderij? Spreek dan vooraf al samen af dat wanneer de eerste schooldag erop zit, dit op de planning staat om samen te gaan doen. Dit is niet alleen een leuk uitje om naar uit te kijken, het is ook meteen een goede manier om naderhand de eerste indrukken rustig te kunnen verwerken.

Een korte checklist voor de eerste schooldag:

- Rugzak/ gymtas
- Broodtrommel
- Beker of waterfles
- Fruitbakje
- Gymschoentjes
- Een knuffel of ander speelgoed

En om te zorgen dat al het bovenstaande niet kwijt of verwisseld raakt:
- Naamstickers met herkenbaar icoontje
- Kledinglabels met herkenbaar icoontje
- Schoenlabels voor het beschermen van de naam/ kledingstickers in de schoen
- Tassenhanger voor aan de rugzak of gymtas
- Alle labels samen in één pakket? Bekijk het B2S pakket.

Veel succes op de eerste schooldag!

Copyright © , Goedgemerkt - Alle rechten voorbehouden
Niets uit deze website mag worden gekopieerd, opgeslagen en/of worden verspreid zonder schriftelijke toestemming van Goedgemerkt