Schaatsen met kinderen

Schaatsen met kinderen
Bezig met laden... 242 view(s)

Schaatsen met kinderen

Een aantal keer per jaar is het koud genoeg om op natuurijs te schaatsen. Veel mensen kijken hier het hele jaar naar uit. Gelukkig zijn er in Nederland voldoende indoor schaatsbanen waar je het hele jaar terecht kan. Hoe dan ook is schaatsen een erg leuke activiteit om samen met je kind te doen.

Het sportief bezig zijn is op zichzelf al goed, maar schaatsen heeft nog meer voordelen. Zo is schaatsen in het bijzonder erg goed voor de ontwikkeling van de motoriek en het evenwicht van je kind. Het is natuurlijk ook een sport waarbij je constant je evenwicht moet houden en moet nadenken welke beweging je moet maken om ergens heen te gaan.

Vanaf welke leeftijd kan mijn kind mee gaan schaatsen?

Dit verschilt natuurlijk enorm per kind. Er zijn kinderen die op hun derde al ver genoeg zijn om te leren schaatsen, maar bij anderen duurt het net wat langer. Wees hierin dus niet overhaast, ga pas schaatsen als je kindje hier klaar voor is.

Probeer dus altijd eerst voorzichtig hoe je kind reageert op het ijs. Het is koud en glad, en kan dus ook best wel spannend zijn.

Wat heb je nodig om je kind te leren schaatsen?

Om je kind goed te leren schaatsen is het dus van belang om rustig aan op te bouwen. In eerste instantie is het verstandig om je kind eerst kennis te laten maken met het ijs. Laat hem / haar ontdekken dat het glad is en dat je er leuk op kunt glijden.

Vervolgens zou je met glij-ijzers je kind voor het eerst kunnen laten schaatsen. Dit zijn schaatsen waar je gemakkelijk op kan leren schaatsen. Zelf hebben we bijna allemaal leren schaatsen achter de ouderwetse stoel. Tegenwoordig zie je deze op veel ijsbanen terugkomen in rekjes met leukere vormen, zoals sneeuwpoppen of pinguïns.

Kleding

De kleding tijdens het schaatsen is ook erg belangrijk. Dit moet vooral warm zijn. Een goede winterjas, handschoenen, das en muts zijn van belang. Het is ook belangrijk dat je kindje goede sokken aan heeft. Schaatsen kunnen wel eens knellen aan je voeten, als je wat meer demping hebt vanuit je sokken kan dat dus erg fijn zijn.

Omgaan met vallen

Het is bijna onvermijdelijk dat je kind een keer gaat vallen met schaatsen. Des te belangrijker om hier goed mee om te gaan. Doe je dit niet, dan zou het zomaar kunnen zijn dat je kind niet meer wil schaatsen. Een val op ijs komt nou eenmaal hard aan, dus laat je kind ook even bijkomen van de schrik en de pijn. Het is goed om na een val verder te schaatsen, maar als je kind dit niet wil, doe dat dan ook absoluut niet.

Copyright © , Goedgemerkt - Alle rechten voorbehouden
Niets uit deze website mag worden gekopieerd, opgeslagen en/of worden verspreid zonder schriftelijke toestemming van Goedgemerkt